+31850640396 info@phistudio.nl

Saikobrows

''Combi brows: Microblading & Shading'

Saikobrows oftewel Combi Brows maar met een unieke patroon

Gebruik van verschillende technieken (poeder & haartjes) is ook mogelijk en bij sommige wenkbrauwen zal dit het beste resultaat geven. Heb je een voorkeur voor een decoratieve uitstraling van de wenkbrauwen dan zal de keuze voor de saikobrows techniek het beste zijn. Zeer geschikt voor de vettere huid met grove poriën. Zeer geschikt voor alopecia of dames/heren met hele dunne wenkbrauwen.

Hoe gaat een combinatie behandeling van saikobrows bij Phistudio in zijn werk? De behandeling bestaat uit twee delen.

Bij de eerste behandeling wordt gekeken naar verschillende aspecten. We bespreken met jou de gewenste vorm, dikte en intensiteit van de wenkbrauwen. Daarnaast kijken we naar jouw natuurlijke wenkbrauwen, haarkleur en huidskleur en geven op basis daarvan een advies. Ons advies in combinatie met jouw wens zorgt voor mooie natuurlijke wenkbrauwen speciaal op maat gemaakt. De behandeling wordt eerst uitgevoerd met een steriel pennetje waaraan flinterdunne naaldjes zitten in de vorm van een mesje. Zo wordt elk haartje één voor één op de huid gepigmenteerd.

Om de poeder techniek aan te brengen wordt de behandeling vervolgd met een machine waar een dun naaldje aan zit. Laag voor laag worden er pixels gecreëerd tot de juiste intensiteit is bereikt. Met powderbrows kan er een mooi ombre effect behaald worden, waardoor de wenkbrauwen heel natuurlijk ogen.

Zes tot acht weken na de eerste behandeling vindt het tweede deel van de behandeling plaats: de nabehandeling. Tijdens de nabehandeling worden eventuele oneffenheden gecorrigeerd. Mocht je na de eerste behandeling nog niet helemaal content zijn met het volume van je wenkbrauwen, kunnen we dit ook corrigeren tijdens de nabehandeling!

Voor het optimale resultaat is het noodzakelijk om de nabehandeling te ondergaan. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid is gebracht zal namelijk na een maand 40% van de kleur hebben verloren. Een nabehandeling zal daarom dan ook 4 tot 6 weken na de eerste behandeling ingepland worden. Je zult zien dat het resultaat na deze behandeling een stuk meer zichtbaar is, doordat de huid de pigmenten herkent en dit beter opslaat.

In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om een derde behandeling te ondergaan, omdat het pigment niet goed is gehecht aan de huid. Dit kan komen door het niet naleven van de nazorg, door een vettig huidtype of door een snelle celdeling van het lichaam (vaak bij dames/heren onder de 21 jaar). Tijdens het intakegesprek en/of de behandeling wordt dit verder toegelicht.

Algemene informatie

DE BEHANDELING

Gelieve op tijd komen, late aankomst kan leiden tot een vertraging voor de volgende klant. Reken op 2-2,5 uur voor je afspraak, de behandeling is niet iets dat kan worden overhaast. We nemen gerust alle tijd voor je.
Aan het begin van de behandeling bepalen we de kleur en de vorm, hierbij kijken we naar de verschillende eigenschappen van jouw gelaat om zo mooie en bijpassende wenkbrauwen, eyeliner of lippen te creëren. Niemand is volledig symmetrisch daarom moeten we realistisch blijven; een foto van jouw favoriete beroemdheid wenkbrauwen het jouwe maken is totaal onrealistisch en zal dan bij jouw gezichtsvorm niet zo overkomen als de voorbeeld op de foto. Wel houden we rekening met de vorm wat gewenst is en zullen deze afstemmen op jouw gezichtsvorm en zo de model wat het beste resultaat zal geven voortekenen en plaatsen. Zodra jij tevreden bent, kan en zal ik beginnen met het aanbrengen van de cosmetische pigmentatie.

Tijdens het aanbrengen van de cosmetische pigmentatie mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Bij zwangerschap wordt het aanbrengen van een cosmetische pigmentatie afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten Zorg er ook voor dat je geen make up draagt op de te behandelen zones

Het volgende huidtypes kunnen tijdens de behandelingen minder goed reageren:

*Overmatig talg of vette huid
*Acne
*Zeer droge huid, schilferende huid

Bij een moedervlek, keratosis, eczeem zal er geen pigmentatie op worden gebracht!

  1. Zwangerschap: NEE
  2. Borstvoeding: NEE
  3. Eczeem: NEE
  4. Diabetes: JA (in overleg met uw arts)
  5. Botox & Fillers op de behandelgebied: JA (30 dagen erna)
  6. Allergieën: wordt bekend na een patch test
  7. Littekens met oude pmu: Na grondig onderzoek te bepalen (let op wij zullen geen klanten behandelen die littekens hebben opgelopen na foute pigmentatie.
  8. Bloedverdunners: JA (in overleg met uw arts)
  9. Menstruatie: Liever niet

 

Genezing

Hieronder kun je de algemene genezingsproces lezen, dit verschilt per persoon bij de een is de herstel sneller en bij de ander weer wat trager..

Gelijk na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden dit is huid afhankelijk, dit is dan ook tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld een uur. De eerste 7 dagen is de behandelde pigmentatie erg donker dit komt door de korst vorming, maar niet zo donker dat jouw dagelijkse activiteiten worden belemmert, je kunt gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten.

De vorm kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt. Dag 7 tot 14 kan de pigmentatie bijna niet meer zichtbaar zijn, en lijkt het net of er hapjes zijn in de vorm, er vormt zich onder het korstje een nieuw huidje als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met schilfertjes loslaten en na circa zeven tot acht dagen zal de pigmentatie langzaam weer duidelijker worden. Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het dus zo zijn dat de kleur, zeker de eerste twee tot drie weken, meer roze achtig is in verband met het huidherstel. Ook kunnen er hormonale invloeden zijn (overgang, menstruatie), medicijnen, het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden).

Raak niet in paniek als er droge plekken of korsten verschijnen ieder huid geneest anders dit is allemaal heel normaal en daarom wordt er ook duidelijk aangegeven dat je een nabehandeling nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je begrijpt dat de behandeling in meerdere stappen wordt uitgevoerd! Onze behandelingen zijn Custom-Made en kan er tot drie bezoeken nodig zijn om jouw de beste resultaat te geven. Wees geduldig, wij plaatsen geen tatoeages,

Resultaten van de pigment opname door de huid is altijd afhankelijk van de volgende factoren en hierdoor wordt er geen garantie gegeven;
· huidtype · levensstijl ·weerstand ·hormonen ·aanwezigheid hoeveelheid oude pmu ·volledig nagekomen nazorg

!!! Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, deze huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te sneller een touch up (bijwerksessie) nodig zal zijn.

Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon een snellere vervaging van de pigment. Gebruik ALTIJD min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevind. Wij hebben hiervoor een geschikte stick voor welke je heel makkelijk op de huid kan smeren voor de beste bescherming!

Oude pmu?

Oude pmu? Helaas voeren we geen behandelingen uit op oude pmu/microblading die elders is geplaatst dit moet eerst verwijderd worden.  Meer informatie lees hier.

Nabehandeling

Tijdens de nabehandeling wordt de definitieve kleur en vorm bepaald, dit om diverse redenen:

»De kleur is lichter dan verwacht, tijdens de eerste behandeling zal de pmu niet te donker worden aangebracht omdat het beter is om laag over laag te werken. Het heeft geen zin om de pigment nog donkerder te maken dan nodig.

»De vorm of kleur is niet geheel naar uw wens, dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een reactie van de huid tijdens de eerste behandeling (bijvoorbeeld een zwelling, vocht of bloeding).

»Bijwerken van eventuele oneffenheden welke bijvoorbeeld zijn ontstaan door het meekomen van pigment met het afwrijven van korstjes, dit kan ook in de slaap gebeuren.

»Bijwerken van pigment welke met de eerste behandeling is afgestoten door het lichaam, dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door bepaalde lichaamseigen- of lichaamsvreemde stoffen.

In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om een derde behandeling te ondergaan, omdat het pigment niet goed is gehecht aan de huid. Tijdens het intakegesprek en/of de behandeling wordt dit verder toegelicht.

 

Na genezing

Hoelang gaat  microblading mee? 6 maanden tot aan 3 jaar

!!! Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, deze huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft.

Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon een snellere vervaging van de pigment. Gebruik ALTIJD min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevind. Wij hebben hiervoor een geschikte stick voor welke je heel makkelijk op de huid kan smeren voor de beste bescherming!

Een touch op wordt aangeraden tussen 10 en 12 maanden, bij vette huidtypes is dit 6-8 maanden.

Na je laatste behandeling is het HEEL belangrijk dat je de komende 30 dagen geen regenererende/huidvernieuwende behandelingen ondergaat zoals: Licht therapie, Laser behandelingen (IPL, fraxel), Microdermabrasie, Peelings, gebruik van crèmes op de pmu gebied die een regenererende functie hebben.

Zonnebank & zon wordt in de eerste 30 dagen sterk afgeraden. Smeert u de behandelde plekken met factor 50 ook in de schaduw en zelfs in de wintermaanden.

• Maak tijdens het zonnen (ook de zonnebank) altijd gebruik van een sun block (factor 30 of 50 het liefst) ter plaatse van de behandelde delen om de kleur beter en langer te behouden.

• Om jouw permanente make-up mooi te houden van kleur adviseer ik een refresh behandelig na 9 tot 12 maanden. Bij een vettere huid zal de pigmentatie eerder vervagen dan een normale huidtype voor een vette huid is een refresh behandeling nodig met 6-8 maanden.

Gebruik van medicijnen, antibiotica, hormonale therapieën kunnen er voor zorgen dat de pigment sneller zult vervagen dan verwacht.

Zodra je klaar bent met de laatste behandeling betekent dit niet dat je klaar bent met de resultaat. Om de resultaat lang mooi te behouden is het van belang dat je ALLE adviezen goed opvolgt! Zodra je merkt dat de pigment hier en daar begint te vervagen is een touch up behandeling aanbevolen. Wacht niet tot dat alles meer vervaagd want zo zal je een complete behandeling moeten betalen en dat zal zonde zijn. Bij twijfel kun je ons duidelijke foto’s mailen zodat wij deze kunnen beoordelen.

LET OP: als de pigment voor meer dan 80% vervaagd is valt dit helaas niet onder een touch up behandeling!

Voorzorg - Nazorg

Voorzorg

30 dagen voor de behandeling wordt het volgende behandelingen afgeraden;

– botox en fillers
– fruit of milk acids peeling
– laser behandelingen
– chemische peeling
– overmatig blootstelling aan uv a & uv b

• 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken

• 24 uur voor de behandeling geen koffie, redbull, groene thee drinken

• 24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken

• 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (in overleg met uw arts)

• 24 uur voor de behandeling geen aspirine, naproxen of ibuprofen slikken

• geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie

Extra voorzorg bij de lippen

Om uitbraak van het Herpes virus voor en na de behandeling te voorkomen, wordt het volgende aangeraden:

• 5 dagen voor de behandeling starten met Zovirax crème of tabletten als men voorheen last heeft gehad van Herpes Simplex (koortslip)

• Start één week voor de behandeling met 1000 mg L-Lysine, dit is een essentieel aminozuur in de vorm van een tablet of capsule (merken Solgar of Orthica).

• De dag van de behandeling verhoogt u dit tot 1500 of 2000 mg. Deze hoeveelheid aanhouden tot 1 week na de behandeling. Dan weer 1000 mg tot de volgende behandeling.

Wanneer u het hele jaar door gevoelig bent voor het virus kunt u dagelijks 500 of 1000 mg innemen. Na de pmu lippen behandeling dient u alsnog een tube met de volgende werkzame stoffen in huis hebben: Aciclovir en Peciclovir. Bij de allereerste prikkeling die u voelt opkomen, moet er direct met insmeren worden begonnen. U kunt na de behandeling ook uit voorzorg beginnen met smeren. (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing).

 

Nazorg

Er wordt met je doorgenomen hoe te handelen, tevens krijg je alle nazorg  protocollen mee naar huis. Volg enkel de adviezen van onze behandelaars niet van anderen!

Algemene nazorg (let op uw behandelaar zal het een en ander wijzigen, hou rekening mee dat je dit ook daadwerkelijk volgt.

• DAG 1: Half uur (30 minuten) na de behandeling dien je de eerste reiniging te doen en de protocol te volgen zoals afgesproken. Dit herhaal je 3 tot 5 keer op de eerste dag. Wanneer de behandeling laat in de avond heeft plaats gevonden en je de reiniging niet vaker kan herhalen dien je de behandelde deel goed te beschermen om uitdroging te voorkomen. 

• DAG 2 t/m 7  Raak de permanente make-up niet of zo min mogelijk aan met niet gewassen vingers / handen. Hygiëne is van belang! Smeer de crème die je mee krijgt nadat je gezicht hebt gewassen. LET OP: smeer de crème in een heel dun laagje!

•  Dep de wond droog (niet wrijven) met een schone tissue en houd deze zoveel mogelijk droog.

• Als je tijdens de genezing last heeft van een trekkerig gevoel breng je met een wattenstaafje 2/3 maal daags een dun laagje aan crème aan.

• 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen.

• Eerste 14 dagen na de behandeling maak je geen gebruik van reinigingsmiddelen op de gepigmenteerde huid.

• Eerste 10 dagen na de behandeling niet in de sauna of zwembad.

• Eerste 14 dagen na je laatste behandeling vermijd je overmatig Uv-licht, (dus ook geen zonnebank)

• Eerste 10 dagen na de behandeling gebruik je in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing, ook geen mascara.

• 3 dagen niet sporten (niet teveel zweten dit zorgt namelijk dat de pigment niet goed zal zitten).

• Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.

• Draag geen pleisters of verband op de gepigmenteerde huid..

• Voor het douchen aanbrengen op de gepigmenteerde huid.

• Wilt je de wenkbrauwen of ogen toch een beetje camoufleren, maak dan gebruik van een minerale gezichtspoeder pas na 7 dagen

• Reinig de ogen met een niet te nat watje met lauw water (alleen deppen, niet wrijven).

• Geen korstjes afkrabben.

• Geen chemische peeling gedurende 6 maanden na de permanente make-up.

• Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde huid.

Bij de behandeling van de lippen

• De lippen dien je vanaf het eerste moment in te smeren met de after care crème of bepanthene zalf
• Maak geen gebruik van zogeheten “whitening tandpasta”.
• Vóór het tandenpoetsen de lippen insmeren met after care creme olie.
• Nuttig geen te pittig eten en zeer heet drinken.
• Drink de eerste uren na de pigmentatie door een rietje.

Contactgegevens

Phistudio – Sule Ozlem Sari
Phinederland Academy
Phishop Nederland

Adres:
Pa Verkuijllaan 7-A
1171EA Badhoevedorp

+31850640396

info@phistudio.nl

Skin Make Up

Phi Nederland Official