+31850640396 info@phistudio.nl

Microblading Verwijderen

''get rid of your old pigment''

Microblading verwijderen l Permanente make up verwijderen

Bij Phistudio zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van oude of fout gezette microblading of PMU. Wij maken hierbij gebruik van zowel de nieuwste lasertechniek PHILASER als de pigment removal oplossing: PHIREMOVAL. Permanente make up verwijderen is gelukkig mogelijk met effectieve resultaten.

Op deze pagina geven wij u meer informatie over: microblading verwijderen – permanente make up verwijderen, zo vindt u informatie over de ons gebruikte methodes, hoe de behandelingen verlopen en wat u kunt verwachten.

Methodes

  • Philaser wordt uitgevoerd bij pigmenten zoals zwart, grijs, blauw, groen, bruin, rood, roze, oranje.

    Met de philaser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens) met deze laser tot een minimum beperkt. De philaser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van permanente make up of tatoeages. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid. De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. 

Permanente make up – Microblading verwijderen met Phiremoval wordt uitgevoerd bij een:

– pigmenten zoals wit, beige licht zalm en geel.

Het Consult

Het gemiddelde aantal behandelingen voor Permanente Make up is 2-5 behandelingen. Het gemiddelde aantal behandelingen voor tattoos ligt tussen de 3 a 15 behandelingen. Tussen twee behandelingen zit altijd 8 tot 10 weken.

Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de pigment sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort pigmentate een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Helaas kunnen wij van tevoren nooit exact voorspellen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dit komt doordat er verschillende factoren zijn die een rol spelen in de snelheid waarmee PMU verwijdert. Voorbeelden hiervan zijn: de diepte van de PMU, leeftijd van PMU, huidtype en de hoeveelheid PMU. Vanwege al deze variabele factoren kan het aantal behandelingen per persoon sterk kan variëren. 

 

 

 

De Methode

Wij werken met de Q-switched ND Yag laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt. De Yag-laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van permanente make up of tatoeages. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm 2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid. De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam niet alles in een keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na een laser of removal behandeling kan men gewoon doorgaan met het dagelijks leven. Door de laser kan tot 24 uur na behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van;

– warmte
– branderig gevoel
– roodheid
– uitdroging/blaasjes
Dit kan aanhouden tot 7 dagen na behandeling. In sommige gevallen waarbij haartjes over of in de buurt van de oude pmu zitten, worden de haartjes wit/licht blond dit is een tijdelijke reactie afhankelijk van de groei keert de eigen wenkbrauwhaar kleur terug. Wanneer dit langer aanhoud dan twee weken kunt u gerust langskomen voor een tinting.

De bovenstaande punten kunnen langer aanhouden wanneer u;

→alsnog de zon in gaat met de behandelde plek

→u sport of de sauna in gaat

→u pittig/pikant voedsel eet

 

Het is van groot belang dat u correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe uw huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke u van ons mee krijgt bij de 1e behandeling. Ook is het van groot belang dat u zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat u bezig bent om de pigmentatie te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen.

 

 

Veilig? Bijwerkingen?

Het verwijderen van pigment met deze laser techniek is in principe een veilige behandel methode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk of irritatie ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onder pigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de effectiviteit van de behandeling weer. Verder is het belangrijk om te weten dat er in sommige gevallen na het verwijderen ”rest pigment” kan overblijven verkleuring van de pigmentatie naar licht gelige gloed of licht rozege zalm achtige. Dit heeft geheel te maken met de soort pigment/verhouding/merk.

 

 

Nazorg

Na elke behandeling is het verstandig om de huid goed te verzorgen. De behandelaar zal u de juiste nazorg maatregelen meegeven.

Direct na de behandeling of in de eerste drie dagen kan roodheid, zwelling optreden. Daar hoeft u niet van te schrikken. Integendeel. Het is een teken van herstel van de huid. De huid krijgt door de laserbehandeling een flinke dreun. Nazorg is dan ook belangrijk. Het is belangrijk om de huid de eerste maand na een behandeling niet langdurig aan de zon bloot te stellen en ook de zonnebank wordt afgeraden. Komt u er toch mee in de zon, gebruik dan een hoge zonnefactor. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen en vermijd krabben of peuteren, dat helpt het genezingsproces aanzienlijk.

Uiteraard kunt u ons na de behandeling altijd bellen als u vragen heeft. We kunnen u goed adviseren hoe om te gaan met de huid na de behandeling. 

 

Aantal behandelingen

dit hangt af van een groot aantal factoren:
Kleur van de pigment
Diepte van de pigment
Ouderdom van de pigment/tattoo
Aanwezigheid van meerdere pigment/tattoos over elkaar
Locatie van de pigment/tattoo
De gevoeligheid van uw huid
Uw afweersysteem
Soort pigment

Contactgegevens

Phistudio
Pa verkuijlaan 7-A
1171EA Badhoevedorp

+31850640396

info@phistudio.nl

Skin Make Up

Phistudio is alleen op afspraak geopend.